Iz dobrih razloga: izložba Poslovna sposobnost – Naše pravo!

26. Oct 2017.

Bez poslovne sposobnosti pojedinac ne može samostalno da upravlja svojim životom. Isto tako, poslovna sposobnost znači mnogo više od donošenja odluka  - ona nam garantuje slobodu izbora, da možemo da planiramo, radimo i ostvarujemo se kao ličnosti.

Gubitak poslovne sposobnosti podrazumeva i gubitak kontrole nad sopstvenim životom. Postavlja se pitanje da li, ukoliko nam se uskrati mogućnost da donosimo odluke (kako dobre tako i loše), možemo da naučimo da preuzimamo odgovornost za vlastiti izbor.

Izložba radova posvećenih konceptu poslovne sposobnosti i problemima s kojima se suočavaju pojedinci kojima je ona oduzeta nastala je u okviru programa "Iz dobrih razloga" posvećenog afirmaciji upotrebe vizuelnih komunikacija za podizanje svesti o važnim društvenim pitanjima. Izložba smo realizovali u partnerstvu sa LICEULICE. Autori i autorke plakata su Jelena Jaćimović, Jovana Nožinić, Sanja Solunac, Lea Levi, Marijana Nikolić, Marko Gavrilović, Nevena Bošković, Anja Plonavić, Igor Rajković, Sanja Drakulić i Miloš Stošić. Izložba je otvorena 18. oktobra 2017. godine u prostorijama Impact Hub Beograd i predstavlja završni događaj u okviru projekta "Poslovna sposobnost kao preduslov ravnopravnosti osoba sa invaliditetom pred zakonom" koji finansira Evropska unija u okviru programa EIDHR County-based scheme 2015/16.